Over ons

Stichting Huifbedrijden Barneveld heeft zichzelf ten doel gesteld het huifbedrijden in Barneveld te realiseren. Notaris Mindert Pool passeerde de akte van oprichting op 11 maart 2013. In het bestuur hebben Frank van der Lubbe (secretaris), Yvonne Blankespoor (penningmeester) en Theresa Donkervoort (voorzitter) plaats genomen.

Een korte terugblik. Voetbal vereniging Barneveld vierde haar 75 jarig jubileum op 17 maart 2011. Ter gelegenheid van dit jubileum werd er geld gegenereerd voor een huifbed. Dit gebeurde door gezamenlijke inspanningen van de leden en het uitbrengen van een jubileumkrant.

Het uiteindelijke bedrag werd tijdens de slotavond van het jubileumjaar bekend gemaakt en symbolisch overhandigd aan mevrouw Roelofsen-Tack, de weduwe van de op 29 mei 2011 overleden Johan Roelofsen. Ook manegehouder Tjeerd Boelsma is aanwezig. Hij zal het huifbedrijden in Barneveld op manege De Burght gaan faciliteren.

Op 1 september 2012 wordt het Barneveldse huifbed afgeleverd door HCA Andries Veeneman. Onder grote belangstelling wordt er een demonstratie verzorgt door DUPLA uit Barnsingerhorn. De eerste rit is voor Sanne.

Stichting Huifbedrijden Barneveld